زمانی اجاره نشینی به خوش نشینی معروف بود اما این روزها کمتر کسی پیدا می‌شود که از وضعیت اجاره نشینی، خوش به حالش شود. رشد بی رویه قیمت خرید، رهن و اجاره مسکن بدون نظارت قانون، خانواده‌های بسیاری را به دردسر انداخته است به طوری که برخی مشاوران املاک از تقاضا برای هم‌خانگی دو خانوار در یک واحد آپارتمان خبر می‌دهند.

اجاره مسکن

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایلنا، این روزها بازار خرید و فروش ملک، بدون افزایش قیمت، راکد است و حرفی برای گفتن ندارد اما سرگردانی و افزایش بی رویه نرخ رهن و کرایه‌ها، داغِ داغ.

با گذری کوتاه به سمت چند بنگاه مشاوراملاک در سطح شهر می‌توان افراد بسیاری را دید که دنبال سرپناهی مناسب و متناسب با درآمد زندگیشان هستند اما در اکثر موارد کارشان به جایی می‌رسد که از گزینه "سرپناه مناسب" صرف نظر کرده و تنها درآمد ماهیانه شان را ملاکِ مِلک انتخابی خود، قرار می‌دهند.  

در این میان اصناف هم شرایط متفاوتی ندارند و اگر از پس ضرر کسب و کار و کسادی بازارِ فروش‌شان برنیایند لاجرم عطای مغازه داری را به لقایش می‌فروشند و اگر موفق به بند کردن دست‌شان در مراکز تولیدی نشوند به دستفروشی زیر آسمان شهر، تن می‌دهند که حداقل نان به نرخ روز بخورند.

 چوب حراج به کسب و کارم زدم

یک کاسب که حدود ۳ سال از کسب و کارش در کرج می‌گذرد و طی این سالها با گرانی و افزایش کرایه مغازه و خانه‌اش سر کرده بود و با درآمد بخور و نمیرِ فروش ساندویچ، امرار معاش می‌کند، می‌گوید :مغازه اش را با گرو چک و ضمانت دوست و رفیق، راه انداخت، آن‌هم با وام ۲۸ درصدی که حالا حالاها باید بدود برای پرداخت اقساطی که اگر یک قسطش بشود دو قسط وبعد، سه قسط، محال است با شرایط اقتصادی این روزها و کسادی بازار از پس بازپرداخت آن برآید.

او ادامه داد: کرونا هم که آمد، تعطیلی صنف اغذیه فروشان، خانه‌نشین ام کرد و من ماندم وعقب افتادن اقساط و اجاره خانه و گرفتن قرض از این و آن که شاید شرایط به حال قبل برگردد، اما نه تنها برنگشت که مهلت اجاره خانه و مغازه ام هم به پایان رسیده و صاحبان ملک پول بیشتری را مطالبه می‌کنند که من ندارم. برای همین چوب حراج به وسایل مغازه‌ام زده‌ام و می‌خواهم به زادگاهم برگردم تا شاید آنجا بتوانم خانه و مغازه کوچکتری دست و پا کنم.

می گویم ۲۰درصد اما شما بخوان ۱۰۰ درصد

محمد قمی، رئیس اتحادیه صنف مشاوران املاک شهرستان کرج گفت: امسال اجاره بهای ملک بی رویه بالا رفته اما ما به صورت رسمی می‌گوییم ۲۰درصد افزایش قیمت اجاره بها داریم که قیمت‌ها کاهش پیدا کند اما در واقعیت چیزی که مشاهده می‌شود غیر این است و قیمت اجاره بها بیش از ۵۰ درصد و گاهی شاهد افزایش ۱۰۰درصدی کرایه‌ها هستیم.

قمی تاکید کرد: این قیمت‌ها تنها و تنها با توافق مالک و مستاجر انجام می‌شود و هیچ قانونی بر این امر نظارت ندارد.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک در کرج گفت: پایان تیرماه جاری این فرصت به پایان خواهد رسید و اگر اقدامات لازم از طرف مسئولان مربوط انجام نشود، قطعاً شرایط فعلی افزایش اجاره بها بیشتر از این خواهد شد چراکه خیلی از مستاجران پس از این دو ماه، مجبور به جابجا شدن هستند لذا در پایان ماه جاری می‌توان گزارش دقیق تری از میزان افزایش رهن و کرایه ارائه کرد.

وی عنوان کرد: وضعیت خرید و فروش ملک راکد است و با توجه به افزایش قیمت چند برابری در سال ۹۸ قیمت ملک در سال جاری بدون تغییر است ولی کسی به فروش ملک خود راغب نیست.  

همخانه شدن دو خانوار به توافق با مالک بستگی دارد

قمی درباره احتمال هم‌خانه شدن دو خانوار در شهرستان کرج، گفت: تا کنون چنین مواردی دیده نشده اما این به توافق مالک و مستاجر بستگی دارد و اغلب مالکان راضی به این قرادادها نیستند و اگر مالک با این موضوع مشکلی نداشته باشد، قرارداد منعقد می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: پیش از این در بین اتباع بیگانه خصوصاً خانواده‌های افغان دیده می‌شد که به تعداد نفرات مورد توافق، اضافه می‌شد و گاهی مالک با حضور چند خانوار که اغلب فامیل و آشنا بودند مشکلی نداشت اما تا کنون در بین خانواده‌های ایرانی قراردادهایی به این شکل در کرج نداشتیم ولی ممکن است پس از این با توجه به گرانی مسکن چنین توافقاتی بین مالک و مستاجر انجام شود که حتما از طرف بنگاهها به عنوان موارد خاص مطرح می‌شود.

افزایش مهاجرت خوزستانی‌ها به سمت کرج

قمی گفت: امسال همچون سال گذشته از استان خوزستان، مهاجرت‌های زیادی گزارش شده و این موضوع به دلیل اشتغال، آلودگی هوای این استان و گرانی و متراژ بالای خانه‌های خوزستان است که گاهی به صورت طایفه‌ای به سمت شاهین ویلا و باغستان کرج مهاجرت می‌کنند.

هرچند یکی از شهروندان خوزستانی ساکن در کرج نظری مخالف با قمی دارد و به نظرم او کوچ خوزستانی‌ها به کرج دلایل دیگری غیر از گرانی اجاره بهای مسکن و بیکاری در خوزستان دارد.

محمد معتقد است: بیشتر خوزستانی‌های که کرج را برای سکونت انتخاب می‌کنند یا بازنشسته‌اند یا شاغل؛ شاغلینی که به استان البرز منتقل شده‌اند. البته دلایل اصلی این جابجایی، بدی شرایط جوی و کمبود امکانات، بخصوص امکانات درمانی هم است که به دلیل نزدیکی کرج به تهران و ارزان بودن مسکن به تناسب تهران، کرج را انتخاب می‌کنند.

براساس این گزارش، گرانی مسکن، تهرانی‌ها را به سمت شهرستان‌های گرمدره و کرج هدایت و کرجی‌ها را هم به سمت حواشی شهر همچون کمالشهر، چهارباغ، کیانمهر و ماهدشت گسیل می‌کند.

گزارش: معصومه امین‌زاد

کد خبر 525286

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۲۰:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۶
    0 1
    این همه خونه برای کیه معلوم نیست فکر کنم برای کسای هستش نمیزارن کسای که چند تا خونه دارن مالیات بدن اینا همه دست های پشت پرده هستش مردم ساده ما هم دنبال چی می‌گردن معلوم نیست حالا شما بگردید دنبال پرتقال فروش و!!!